Agenda

van Bijzonder Laren en omstreken.

7 resultaten

Peter Lusse - Eddie voor het Leven

do 2 februari 2023
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Peter Lusse, bekend als Eddie uit Vrienden voor het leven speelt op donderdag 2 februari 2023 zijn voorstelling “Eddie voor het Leven” –  vol humor en anekdotes.

Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de Tv-serie Vrienden voor het leven. Nou, dat heeft hij geweten! Na drie decennia van Tv-programma’s, toneelstukken, cabaretvoorstellingen, musicals en operaconcerten, is hij voor veel mensen nog steeds “Eddeped”.

– Over hoe het allemaal begon, hoe het er aan toe ging en wat er daarna gebeurde, Peter vertelt er met smaak over.
– Over hoe zo’n comedyserie nou eigenlijk gemaakt wordt. Over de techniek van het comedy acteren, en van het comedy schrijven.
– Over hoe je het beste een mop kan vertellen.
– Over de bizarre avond dat Vrienden voor het Leven de Televizierring won.
– Over wat humor nou eigenlijk precies is en hoe het werkt, en waarom het zo belangrijk is.
– Over alles wat u altijd al had willen weten (en over wat u misschien liever niet had willen weten maar waarvoor het te laat is, als u eenmaal een kaartje hebt gekocht!).
– Over de relatie tussen Peter en Eddie. Hoe Alter is zijn Ego eigenlijk? Over een bizarre carrière, over een woelig leven.

Kortom: Een uitgebreide kijk in de keuken van Vrienden, en ook in de keuken van Peter zelf. Een avond met humor, over voorspoed, maar ook over tegenwind. En omdat Peter cabaretier in hart en nieren is, blijven een paar conferences en liedjes u niet bespaard… De voorstelling duurt ca anderhalf uur, zonder pauze, maar na afloop gaan we gezellig met elkaar een kopje, glaasje of flesje doen in de foyer van het Brinkhuis.

Kindervoorstelling Dikkie Dik en de taart

vr 3 februari 2023
Laren, Brinkhuis Laren Website
Theater

Kom naar de kindervoorstelling Dikkie Dik en de Taart (2+) op 3 februari tijdens de Nationale Voorleesdagen. Een muzikale, interactieve voorstelling.

Over Dikkie Dik en de Taart

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek.

Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

‘Dikkie Dik en de taart’. Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de kindervoorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Improvtheater met Gideon Calis

do 16 februari 2023
Laren, Brinkhuis Laren Website
Theater

ImprovTheater is echt voor iedereen! Je gaat je grenzen verleggen, je lachspieren trainen, leert beter presenteren en krijgt meer zelfvertrouwen. Improvisatie theater wordt gegeven door Laarder Gideon Calis. Deze theateravond is op open inschrijving en kost € 15 pp

Klaas Wilting Code Blauw

di 21 februari 2023
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Klaas Wilting (bekend als voormalig politiefunctionaris) komt met zijn nieuwe theaterprogramma “Code Blauw” naar het Brinkhuis in Laren op 20 oktober 2022. Hij heeft een theaterprogramma gemaakt over de roerige jaren van een politiewoordvoerder. Een verhaal gelardeerd met beelden, oude en nieuw opgenomen beelden. Hij vertelt er zijn verhaal, over zware zaken en over de politie toen en nu.

Klaas Wilting “Als woordvoerder moet je manoeuvreren en schipperen. Klopt het wel wat ik aan de media doorgeef, doe ik mijn collega’s en mijn superieuren genoeg recht, en ben ik in mijn uitleg voldoende objectief?”  Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting (Sleen, 1943) maakte school door het vak sexy te maken voor generaties die de woordvoering op zich namen.

Als spilfiguur maakte Wilting aan den lijve een uiterst roerig tijdvak mee, van schokgolven die heroïnejunks teweegbrachten, kroningsrellen in hartje Amsterdam en de krakersbeweging die geïnfiltreerd bleek door Hells Angels tot de liquidatie van crimineel Klaas Bruinsma, de ontsnapping uit de gevangenis van Stanley Hillis en de liquidatie van drugsbaron Sam Klepper. Als wellicht meest spraakmakende zaak ‘deed’ Wilting ook de ontvoering van Freddy Heineken en Ab Doderer.

“In de theatershow ‘Code Blauw’ vertel ik míjn verhaal. Er komt een aantal van de zojuist beschreven zware zaken aan de orde, zoals ik die eerder heb opgeschreven in mijn boek ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’. Ik neem ook filmbeelden mee, zowel bestaand en oud materiaal als nieuw geschoten opnamen. Ik bezoek bijvoorbeeld het oude politiebureau Leidseplein, nu coffeeshop The Bulldog, en heb daar een vraaggesprek met Henk de Vries, eigenaar van de keten. Hij vertelt honderduit over die periode. Daarmee wil ik de oorsprong uitleggen van het gedoogbeleid dat Nederland in zijn greep heeft gekregen, en van de effecten daarvan op de tegenwoordige tijd. De presentatie eindigt bij de recente liquidaties van advocaat Derk Wiersum en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.”

Het belooft een “spannende” theater avond te worden. Boek snel je kaartje online!

Bom in de Zaal - Brinkhuis Open Mic

wo 8 maart 2023
Laren, Brinkhuis Laren Website
Theater

Stand-up comedy in het Brinkhuis – BOM (Brinkhuis Open Mic) op 8 maart 20:15 uur – Op Internationale vrouwendag is de line-up van deze BOM volledig gevuld door vrouwelijke comedians!

‘Brinkhuis Open Mic (BOM) is terug!!! Tijd voor een flinke dosis humor met een line-up van enkel vrouwelijke comédiennes. Want 8 maart is het Internationale Vrouwendag!

Pieter Jouke - Laars Lappen

do 11 mei 2023
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Pieter Jouke presenteert met Laars Lappen een cabaretvoorstelling vol verhalen, eigen inzichten en natuurlijk hilarische grappen en grollen. Jouke lapt graag dingen aan zijn laars. Hij knoopt het onlinkbare aan elkaar en geeft een nieuwe twist aan heersende opvattingen. De cabaretier en woordkunstenaar haalt je uit de waan van de dag en schudt je eens even helemaal wakker!

Absurdistisch cabaret

Gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in één overkokend brein

Brinkhuis Open Mic - BOM! in de Zaal

di 13 juni 2023
Laren, Brinkhuis Laren Website
Theater

Stand-up comedy in het Brinkhuis - BOM (Brinkhuis Open Mic) op 13 juni 20:15 uur - Bij mooi weer treden de comedians van BOM op in de Kloostertuin van het Brinkhuis. Boek je kaartje voor maar € 9.50