Agenda

van Bijzonder Laren en omstreken.

9 resultaten

Art Laren

vr 24 september 2021 t/m zo 26 september 2021
Laren, Brink Website
Cultureel

In het weekend van 24 tot en met 26 september wordt de 25ste Art Laren georganiseerd. Een kunstbeurs in de buitenlucht op de Brink in Laren.

Op vrijdagmiddag 24 september 2021 vanaf 17.00 uur wordt bij de horecastand op Art Laren een speciaal jubileum event georganiseerd en vindt de officiële opening Art Laren plaats.

De paviljoens van de galeriehouders staan tussen de oude bomen op het gras van de Brink. De robuuste eiken vormen een prachtige combinatie met de moderne kunstwerken in de witte paviljoens. De beeldentuinen en de vele bezoekers versterken dit fraaie geheel. Art Laren kent daardoor een 'sfeer' die voor Nederland en daarbuiten uniek genoemd mag worden.

Iniatiefnemer

Art Laren is een initiatief van Kiwanis Club Laren en wordt georganiseerd door de Stichting Art Laren. De netto-opbrengst is bestemd voor goede doelen ten behoeve van het welzijn van kinderen.

Missie Art Laren

Een podium bieden waar galeries moderne en eigentijdse kunst aanbieden, die breed, vernieuwend en toegankelijk is in een unieke (buiten)omgeving en professioneel georganiseerd. Dit alles ter financiering van het goede doel dat ten dienste staat van kinderen.
Voor meer informatie over Art Laren kunt u tijdens de kunstmanifestatie langslopen bij de stand van de organisatie op het Brinkterrein.

Koopzondag

zo 3 oktober 2021
Laren NH, Centrum
Koopzondagen

Van 13-17 uur zijn diverse winkels en de terrassen open in het Gooische Laren. Kom je wintergarderobe shoppen!

Koopzondag

zo 7 november 2021
Laren NH, Centrum
Koopzondagen

Van 13-17 uur zijn diverse winkels en de terrassen open in het Gooische Laren. Shop till you drop en geniet aansluitend van een lekkere lunch of diner bij één van de vele leuke restaurants in Laren.

Sinterklaas intocht Laren

za 20 november 2021
Laren, Laren
Diversen

Altijd een groot feest in Laren, de Sinterklaas intocht Laren!

Op zaterdag 20 november 2021 komt Sint Nicolaas en zijn gevolg weer aan in Laren. Hij zal ontvangen worden door burgemeester Nanning Mol en Erwin van den Berg op het bordes van de ‘Prinsemarij’.
Sint Nicolaas en zijn Pieten verheugen zich op de aankomst en ontvangst op zaterdag 20 november in Laren, de ‘Parel van Gooi’. De muzikale omlijsting zal verzorgd worden door de Muziekvereniging ‘St. Jan’. Voorafgegaan door de Muziek en Showband M.C.C. vertrekt hij om 13.30 uur bij de T.C. ‘t Laer aan de Driftlaan, Rond 14.00 uur zal de Sint aankomen bij het bordes van de ‘Prinsemarij’. Daar zal hij welkom worden geheten doorburgemeester Nanning Mol en heel veel kinderen.
Na de ontvangst gaat Sint Nicolaas na een korte rondgang door het centrum weer terug naar ‘t Laer. Het belooft in ieder geval weer een echte ‘ouderwetse’ intocht te worden.
 
Wanneer?
Zaterdag 20 november 2021 vanaf 14:00
 
 
 

Koopzondag Laren

zo 5 december 2021
Laren, Centrum Laren
Koopzondagen

Van 13-17 uur zijn diverse winkels open in het Gooische Laren. Aan de slag voor je Sinterklaas en Kerst inkopen!

Koopzondag Laren

zo 12 december 2021
Laren, Centrum Laren
Koopzondagen

Van 13-17 uur zijn diverse winkels en de terrassen open in het Gooische Laren. Scoor je Kerst outfit in één van de prachtige modezaken of ga shoppen voor de leukste Kerst cadeautjes!

Lichtjesavond Laren

vr 17 december 2021
Laren, Laren
Diversen

Lichtjesavond in Laren - de meest romantische dag van het jaar in Laren!

Tussen 18.00 en 22.00 zijn de straatlantaarns gedoofd en zijn de winkels en winkelstraten sfeervol verlicht. Er is een speciale route uitgezet en vele winkeliers hebben deze avond extra attracties.

Hou de website in de gaten voor meer informatie!

Koopzondag Laren

zo 19 december 2021
Laren, Centrum Laren
Koopzondagen

Van 13-17 uur zijn diverse winkelsopen in het Gooische Laren. Scoor je Kerst outfit in één van de prachtige modezaken of ga shoppen voor de leukste Kerst cadeautjes! Vergeet niet je tafeltje voor lunch of diner te reserveren bij één van de gezellige restaurants van Laren.

Atelierroute Laren - Kunstwandeling langs 60 galeries

do 26 mei 2022 t/m zo 29 mei 2022
Laren, Laren Website
Cultureel

Kunstwandeling door Laren!

De Atelierroute Laren organiseert in 2022 voor de 15e keer een route langs ateliers van professionele Larense kunstenaars en kunstenmakers die het niet kunnen laten.

De 15e Atelierroute Laren die dit jaar evenals het jaar ervoor vanwege de coronamaatregelen niet is doorgegaan, komt in 2022 feestelijk terug met een kunstvierdaagse in het Hemelvaartweekend van 26 tot en met 29 mei 2022. De ateliers van ruim 60 kunstenaars zullen dan wagenwijd openstaan om de kunstliefhebbers weer te kunnen ontmoeten.

Naast het gratis huis-aan-huis verspreide Art Magazine waarin de kunstenaars zich presenteren en bijzondere verhalen over kunst en het kunstenaarsdorp Laren worden verteld, zal in de traditie van het vermaarde hotel Hamdorff een groots kunstenaarsfeest worden georganiseerd dat tot in de kleine uurtjes zal duren.

Om de 15e editie ook voor de bezoeker extra aantrekkelijk te maken, wordt een bijzondere attentie aangeboden aan iedereen die een kunstwerk aanschaft (boven een bepaald bedrag) van één van de deelnemende kunstenaars.