Agenda

van Bijzonder Laren en omstreken.

18 resultaten

Koopzondag Laren

zo 2 oktober 2022
Laren, Laren
Koopzondagen

Koopzondag Laren

Van 13:00 - 17:00 uur is het weer koopzondag in Laren

Laren Jazz

za 1 oktober 2022 t/m zo 2 oktober 2022
Laren, Rondom de Brink Website
Cultureel

L A R E N J A Z Z H E R L E E F T!

Het aloude, jaarlijkse Laren Jazz Festival komt terug! In een aangepaste vorm en beslist aantrekkelijk en toegankelijk

In het recente verleden had het Laren Jazz festival als voortreffelijk gastheer Singer. Het nieuwe Laren-Jazz legt de focus op daar waar de jazz eigenlijk thuishoort: “in de horeca, kroegen en cafés”.

Op zaterdag 1 oktober a.s. treden vanaf 21.00 uur in maar liefst negen verschillende horeca locaties in hartje Laren (rondom de Brink) jonge jazz talenten op van het Amsterdams Conservatorium en de Gooische Muziekschool. Muziek variërend van jazz, naar blues, naar funk, soul en weer terug naar jazz. Bekijk de line-up hier.

Een deskundige jury o.l.v. radiopresentator en jazz-kenner Co de Kloet, bezoekt op die avond alle 9 locaties en verkiest de meest aansprekende band met het beste optreden. Alle locaties zijn voor publiek vrij toegankelijk voor een fijne portie Jazz met een gezellig glas en naar keuze een jazzy-tasting.

De winnende band ontvangt de “Laren-Jazz Talent Award 2022” en treedt op zondagmiddag 2 oktober in het Brinkhuis op in het voorprogramma van de Dutch Swing College Band met Amerikaanse Jazzdiva Deborah Carter. De toegangsprijs voor dit evenement bedraagt € 15,-- per persoon. Kaarten zijn online te reserveren via https://hartvanlaren.nl/op-de-agenda/laren-jazz-dutch-swing-college-band/

De negen horeca locaties zijn (in willekeurige volgorde) : Nick Vollebregt Jazz Café, t’ Bonte Paard, Mauve, Visatelier, Brinkhuis Jazz Foyer, Ron Gastrobar, Maximiliano, Hamdorff en Café de Koerier.

Het is de bedoeling van de initiatiefnemers -Leon Schouten, Frank van den Wall Bake en Huub Zinkstok- om ondersteund door een aantal sponsors van Laren Jazz weer een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Een festijn georganiseerd door de Stichting Laren-Jazz. Deze stichting heeft tevens als doelstelling het stimuleren en faciliteren van jong jazz talent.

Kindervoorstelling Grrr…oen! – Kinderboekenweek Laren

do 6 oktober 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Kom tijdens de kinderboekenweek op 6 oktober (15:30 uur) naar de kindervoorstelling Grrr…oen! in Laren in het Brinkhuis € 8.50. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Ook in Laren slaan de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum en het Brinkhuis de handen ineen en komen met deze superleuke kindervoorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar.

De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen en vindt plaats van 5 t/m 16 oktober. Speciaal voor de kinderboekenweek werd de voorstelling Grrr…oen! gemaakt.

Wij(n) Laren concert – zondag 9 oktober

zo 9 oktober 2022
Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Op zondag 12 juni vierde de 100-jarige muziekvereniging St. Jan haar eerste jubileumfeest in de Kloostertuin van het Brinkhuis. Deel twee zal plaatsvinden op zondag 9 oktober in het Singer te Laren.

Scharrelconcert Brinkhuis Laren

di 11 oktober 2022
Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Scharrelconcert 26 april 2022

Scharrelconcert Bram & Veronique 11 okt 2022

Op 11 oktober staat er weer een Scharrelconcert gepland met Bram Rutten (piano) en Veronique Hofman (zang) voor maar € 5.00

Veronique en Bram brengen in dit scharrelconcert een gevarieerd programma met Nederlandse, Duitse, Franse en Engelstalige liedjes, met tussendoor is er nog ruimte voor wat uitdagende pianosolo’s.

De opbrengst van de ticketverkoop gaat na aftrek van de zaalkosten naar de stichting ALS-Nederland.

 

Klaas Wilting Code Blauw

do 20 oktober 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Klaas Wilting (bekend als voormalig politiefunctionaris) komt met zijn nieuwe theaterprogramma “Code Blauw” naar het Brinkhuis in Laren op 20 oktober 2022. Hij heeft een theaterprogramma gemaakt over de roerige jaren van een politiewoordvoerder. Een verhaal gelardeerd met beelden, oude en nieuw opgenomen beelden. Hij vertelt er zijn verhaal, over zware zaken en over de politie toen en nu.

Klaas Wilting “Als woordvoerder moet je manoeuvreren en schipperen. Klopt het wel wat ik aan de media doorgeef, doe ik mijn collega’s en mijn superieuren genoeg recht, en ben ik in mijn uitleg voldoende objectief?”  Voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting (Sleen, 1943) maakte school door het vak sexy te maken voor generaties die de woordvoering op zich namen.

Als spilfiguur maakte Wilting aan den lijve een uiterst roerig tijdvak mee, van schokgolven die heroïnejunks teweegbrachten, kroningsrellen in hartje Amsterdam en de krakersbeweging die geïnfiltreerd bleek door Hells Angels tot de liquidatie van crimineel Klaas Bruinsma, de ontsnapping uit de gevangenis van Stanley Hillis en de liquidatie van drugsbaron Sam Klepper. Als wellicht meest spraakmakende zaak ‘deed’ Wilting ook de ontvoering van Freddy Heineken en Ab Doderer.

“In de theatershow ‘Code Blauw’ vertel ik míjn verhaal. Er komt een aantal van de zojuist beschreven zware zaken aan de orde, zoals ik die eerder heb opgeschreven in mijn boek ‘De roerige jaren van een politiewoordvoerder’. Ik neem ook filmbeelden mee, zowel bestaand en oud materiaal als nieuw geschoten opnamen. Ik bezoek bijvoorbeeld het oude politiebureau Leidseplein, nu coffeeshop The Bulldog, en heb daar een vraaggesprek met Henk de Vries, eigenaar van de keten. Hij vertelt honderduit over die periode. Daarmee wil ik de oorsprong uitleggen van het gedoogbeleid dat Nederland in zijn greep heeft gekregen, en van de effecten daarvan op de tegenwoordige tijd. De presentatie eindigt bij de recente liquidaties van advocaat Derk Wiersum en misdaadverslaggever Peter R. de Vries.”

Het belooft een “spannende” theater avond te worden. Boek snel je kaartje online!

Hé Koe, waar ga jij naar toe?

vr 21 oktober 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Superleuk Herfstvakantie uitje in Laren voor kinderen vanaf 4 jaar. Kom op 21 oktober naar de Kindervoorstelling “He koe, waar ga jij naartoe ?” Voor maar € 8.50 incl een glaasje limonade.

Koe verveelt zich. Ze is het geloei moe en wil wel eens wat anders eten dan gras. Koe duikt in de rivier om iets nieuws te ontdekken. Maar als koe ver van huis is, is het water wel erg koud en diep. Ze mist haar warme bed van stro. Komt koe weer veilig thuis?

Een vrolijke voorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joes. Voor iedereen die zin heeft in een loeigoeie voorstelling! Na afloop mag je zelfs BOE roepen!

Sara Leemans – Vanavond bij jou?

do 27 oktober 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Sara Leemans treedt met haar muzikale show Vanavond bij jou? op 27 oktober 20:15  uur op in het Brinkhuis Theater in Laren! Koop je kaartje € 18.50 online!

Over de voorstelling:

De liefde! We worstelen er maar mee, wij van generatie Y en Z. Is er maar één ware? En waarom zijn illusies zo belangrijk?

Vanavond bij jou? is een muzikale voorstelling over liefde, keuzes, stilstaan en op avontuur gaan. Met liedjes en verhalen over grote vragen en kleine vriendjes. Over jagen en pindakaas, een vermoeden, een iglo en een vader die zwaait. Over je blijven verwonderen en de kunst van het blozen.

Herkenbaar voor iedereen die ooit weleens verliefd is geweest.

Koopzondag Laren

zo 6 november 2022
Laren, Laren
Koopzondagen

Koopzondag Laren

Van 13:00 - 17:00 uur is het weer koopzondag in Laren

Gratis Koffieconcert Wouter Harbers

di 15 november 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Gratis koffieconcert van Wouter Harbers op 15 november 2022 van 11:00 – 12:00 uur (inloop 10:30 uur). De koffieconcerten van Wouter zijn een beproefd succes; met meer dan 100 optredens per jaar door heel Nederland. Het is zijn missie om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarom is de entree gratis (met de collecte na afloop kunt u een donatie doen voor de stichting).

Het is de eerste keer dat Wouter in Laren optreedt en met deze try-out wordt bekeken of hij in het volgende seizoen vaker terug zal komen en het Brinkhuis op zal nemen in zijn concert reeksen. Wij hopen dan ook op een daverende opkomst, want het zijn bijzondere concerten van een begenadigd pianist. Op 10 juni maakte Wouter kennis met ons Brinkhuis om onze vleugel te inspecteren. Gelukkig – Goedgekeurd!

Aimabele Schoften Wijncabaret

do 24 november 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten.

Deze voorstelling is te zien in het Brinkhuis in Laren op 24 november 2022 om 20:15 uur.

Een ode wordt zo maar afgewisseld met een afkraker. Er komt een oom voorbij die op feestjes interessant doet over wijn. Wat moet je zeggen als je een glas aangeboden krijgt? Wanneer sta je voor lul? Er blijken ook een aantal lijntjes te lopen tussen wijn en vrouwen. Spannend! Wat weten we eigenlijk over wijn? En wat valt er nog te leren?

Frankrijk komt voorbij, het vinologisch basisland. Er valt een fles te winnen. Het publiek wordt uitgedaagd om zelf druiven te gaan stampen. Er zijn verhalen. Er is muziek. En goeie teksten. Geschreven met een mooie fles binnen handbereik.

‘Ik drink nooit meer dan genoeg voor me is’ is het motto van de Schoften. Het kan niet op.

Jazz Trio Born

do 1 december 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Jazz Trio BORN onder leiding van Born Sanders treedt op donderdag 1 december 2022 op in het Brinkhuis Theater in Laren. € 18.50 pp

Jazz trio BORN combineert een eigentijdse uitstraling en een catchy jazz sound met een flinke dosis “feelgood”-energie. De moderne grooves van het trio zijn zeer aanstekelijk en stilzitten is daardoor bijna geen optie. Jazz trio BORN frist oude klassiekers op, maakt jazzy versies van bekende popliedjes en speelt en componeert eigen repertoire. De voorstelling draagt de titel “New Horizon”, met hernieuwde energie de toekomst in. Het trio zal deze avond ook een aantal nieuwe composities ten gehore brengen.

Jazz trio Born:

– Born Sanders: pianist

– Bart Soeters: bassist

– Peter Weissink: drummer

Koopzondag Laren

zo 4 december 2022
Laren, Laren
Koopzondagen

Koopzondag Laren

Van 13:00 - 17:00 uur is het weer koopzondag in Laren

Koopzondag Laren

zo 11 december 2022
Laren, Laren
Koopzondagen

Koopzondag Laren

Van 13:00 - 17:00 uur is het weer koopzondag in Laren

Brinkhuis Open Mic - BOM! in de Zaal

di 13 december 2022
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Na de succesvolle edities van BOM! in maart, mei en september zijn de comedians op 13 december weer terug in onze mooie theaterzaal in het Brinkhuis in Laren!

‘Brinkhuis Open Mic (BOM) is terug!!! Na de laatste edities is het zo vlak voor kerst weer de hoogste tijd voor een flinke dosis humor. In de line-up een aantal oude bekenden en er is nieuw talent. Allen komen grappen uitproberen!

Kom lachen op dinsdag 13 december en koop als de wiedeweerga je kaarten!’

Binnenkort wordt bekend wie je naast de bekende stand-up comedians José Schuringa en Ghislaine van der Nat kunt zien de 13e!

Koopzondag Laren

zo 18 december 2022
Laren, Laren
Koopzondagen

Koopzondag Laren

Van 13:00 - 17:00 uur is het weer koopzondag in Laren

Peter Lusse - Eddie voor het Leven

do 2 februari 2023
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Peter Lusse, bekend als Eddie uit Vrienden voor het leven speelt op donderdag 2 februari 2023 zijn voorstelling “Eddie voor het Leven” –  vol humor en anekdotes.

Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de Tv-serie Vrienden voor het leven. Nou, dat heeft hij geweten! Na drie decennia van Tv-programma’s, toneelstukken, cabaretvoorstellingen, musicals en operaconcerten, is hij voor veel mensen nog steeds “Eddeped”.

– Over hoe het allemaal begon, hoe het er aan toe ging en wat er daarna gebeurde, Peter vertelt er met smaak over.
– Over hoe zo’n comedyserie nou eigenlijk gemaakt wordt. Over de techniek van het comedy acteren, en van het comedy schrijven.
– Over hoe je het beste een mop kan vertellen.
– Over de bizarre avond dat Vrienden voor het Leven de Televizierring won.
– Over wat humor nou eigenlijk precies is en hoe het werkt, en waarom het zo belangrijk is.
– Over alles wat u altijd al had willen weten (en over wat u misschien liever niet had willen weten maar waarvoor het te laat is, als u eenmaal een kaartje hebt gekocht!).
– Over de relatie tussen Peter en Eddie. Hoe Alter is zijn Ego eigenlijk? Over een bizarre carrière, over een woelig leven.

Kortom: Een uitgebreide kijk in de keuken van Vrienden, en ook in de keuken van Peter zelf. Een avond met humor, over voorspoed, maar ook over tegenwind. En omdat Peter cabaretier in hart en nieren is, blijven een paar conferences en liedjes u niet bespaard… De voorstelling duurt ca anderhalf uur, zonder pauze, maar na afloop gaan we gezellig met elkaar een kopje, glaasje of flesje doen in de foyer van het Brinkhuis.

Pieter Jouke - Laars Lappen

do 11 mei 2023
Brinkhuis Laren, Brinkhuis Laren Website
Cultureel

Pieter Jouke presenteert met Laars Lappen een cabaretvoorstelling vol verhalen, eigen inzichten en natuurlijk hilarische grappen en grollen. Jouke lapt graag dingen aan zijn laars. Hij knoopt het onlinkbare aan elkaar en geeft een nieuwe twist aan heersende opvattingen. De cabaretier en woordkunstenaar haalt je uit de waan van de dag en schudt je eens even helemaal wakker!

Absurdistisch cabaret

Gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in één overkokend brein