Nieuws

uit Bijzonder Laren.

Geschreven door Bijzonder Laren| 12 mei, 2021

Laren gewild voor een paar dagen ertussenuit

Laren heeft veel te bieden: een sfeervol historische kern met prachtige winkels en galeries, gezellige terrassen, het indrukwekkende Singermuseum, dit alles omringd door prachtige natuur. Genoeg voor een weekendje weg dus.

Het bijzondere karakter van Laren vertaalt zich in een groei van het aantal toeristen en dagjesmensen. Zij komen een of enkele dagen naar Laren en omgeving om te genieten van al het unieks dat het dorp te bieden heeft. Je komt ze veelvuldig op een Larens terras of bij de bekende poffertjeskraam tegen, mensen vanuit heel Nederland, maar ook van over de grens, die een bezoek hebben gebracht aan het Singermuseum, vervolgens hebben geshopt in het centrum om voldaan te genieten van een drankje en een hapje. Aldaar maken ze plannen voor de avond of de volgende dag. 

Naast een veelzijdig aanbod aan restaurants, kent uiteenlopende galeries en in normale jaren regelmatig activiteiten met kunst en cultuur in de hoofdrol. Laren heeft ook diverse theaters, waarvan het Singertheater het bekendst is. Maar ook bij het Rosa Spierhuis, het Papageno Huis en het Brinkhuis vinden regelmatig concerten en voorstellingen plaats. En de filmzaal van het Brinkhuis vertoont regelmatig zowel 's middags als 's avonds prachtige films. En als er een live optreden is bij jazzcafé Nick Vollebregt, dan ervaar je een historisch gevoel.  

Ook de volgende dag is nog van alles te ondernemen. Een wandeling of fietstocht over de uitgestrekte heide in combinatie met een bezoek aan het Geologisch Museum. Een historische wandeling langs diverse plekken waar kunstenaars hebben gewoon uitgezet door het Singer. Een bezoekje aan de Historische Kring Laren, waar men veel leert over de geschiedenis van Laren in combinatie met een bezoekje aan de molen en de net gerestaureerde Johanneskerk.

Zijn de kinderen mee? Dan kunnen zij volop genieten van een prachtig zwembad, de speeltuin, de hertenkamp, de kinderboerderij en speelbos 't Laer.

Als er dan nog tijd over is, is een bezoek aan onder meer Blaricum, de polder van Eemnes, mediastad Hilversum en vestingstad Naarden zeker een aanrader. Allemaal op fietsafstand. 

Meer weten over een bezoek aan Laren en overnachten? Ontdek dan de mogelijkheden op de website van Bijzonder Laren

  

Ander nieuws

uit en over Laren

Muziekvereniging St. Jan verrast met Koningsdagconcert

28 april, 2021

Op Koningsdag heeft muziekvereniging St. Jan de bewoners van Johanneshove getrakteerd op een openluchtconcert.

Routes Gooise Wandelvierdaagse te downloaden

27 april, 2021

Loop zelf de prachtige routes van 5 t/m 40 km

Singer Laren autopuzzeltocht

30 maart, 2021

Waar woonde kunstenaars als Anton Mauve en Jan Sluijters? Wat is dat toch met schilders en schapen? En wist u dat Laren en Blaricum de plekken zijn waar Mondriaan zijn eerste abstracte werken maakt?

Papageno Kunst Ommetje

26 maart, 2021

Loop een mooie wandeling door Laren en geniet van prachtige kunstwerken achter de ramen van twaalf bijzondere locaties.

Kerstgeschenk voor alle 80-plussers

9 december, 2020

Burgemeester Mol overhandigt de eerste kerststol

Wiet de Boer signeert zijn boek ‘Straten & personen in het oude dorp Laren’ in Lindenhoeve

3 december, 2020

Bas Holshuijsen, voorzitter van de Historische Kring Laren (HKL), heeft het eerste exemplaar van ‘Straten & personen in het oude dorp Laren’ uitgereikt aan auteur Wiet de Boer.

Mireille Bekooy in gesprek met Jaap Wertheim

19 oktober, 2020

Een Holocaust overlevende en onderduiker in Laren

Wim Jordaan in gesprek met Hans Wilkes

19 oktober, 2020

De ervaringen van een Libanon-veteraan

4 mei herdenking bij het Monument voor de Joodse Kinderen in Laren NH

4 mei, 2020

Ineke Hilhorst houdt toespraak